(Dutch) Tekst en Communicatie

In het masterprogramma Tekst en communicatie doe je theoretische kennis op van allerlei aspecten van schriftelijke communicatie. Kennis die je al tijdens je studie in praktijk brengt in de vorm van een betaalde leerwerkplaats. Deze combinatie van theorie en praktijk maakt het duale programma Tekst en communicatie uniek in Nederland.

Het programma is bedoeld voor alle studenten die belangstelling hebben voor de rol van teksten in schriftelijke communicatie, en die na hun studie bijvoorbeeld willen gaan werken als tekstschrijver, redacteur, voorlichter of journalist. Anders dan in bijvoorbeeld een journalistieke opleiding komen in de studie Tekst en communicatie alle aspecten van schriftelijk taalgebruik aan de orde.

Tekst en communicatie is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Communicatie en informatiewetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Communicatie en informatiewetenschappen en de titel Master of Arts (MA).